TSF

Astra Skrābane

Asociētā profesore, vadošā pētniece


astra.skrabane@venta.lv
636 296 57

 

 

Publikācijas


Skrābane, Astra. Gastronomija franču literatūrā un ar to saistītās tulkošanas problēmas. In: Francijas garša. Gastronomija un kultūra. Bilingvāls zinātnisku rakstu krājums. Zinātne, 2019, 177.-202.lpp.


Chalvin Antoine et autres. Histoire de la traduction littéraire en Europe médiane des origines à 1989.  Presses universitaires de Rennes, 2019 (kopdarbs)


Skrābane Astra. To translate Aspazija…? Identity and Translation of Poetry. In: I.Hostova,M. Cronin, L. Kolomiyets,B. ,Olejárová. (ed.) Identity and Translation Trouble. Cambridge Scholars. Publishing, 2017. p.133-147


Dilāns, Gatis, Skrābane, Astra. Aspazijas un Raiņa poētisko vārdformu analīze autoru dzejas korpusos. Maija Burima (red.), MONOGRĀFIJA (AUTORU KOLEKTĪVS)

Aspazija – Rainis. Dzīvā dzīve, 54-71. Rīga: Zinātne, 2017.  


Skrābane, Astra. Traduction de la litérature française en Lettonie au fil du temps. In : Daniel Vojtek (ed.). La culture française a-t-elle encore une influence dans le monde d’aujourd’hui ? Prešov, 2017, p. 164-175


Skrābane, Astra: Savējie un svešie. Identitātes meklējumi Žana  Pola Kofmana darbos “Kurzeme” un  “Augšup pa Marnu”. Cilvēks literatūrā un kultūrā. Komparatīvistikas almanahs. Daugavpils: DU Akadēmiskais apgāds “Saule”, 2015, 253.-264. lpp.


Skrābane, Astra. Imants un Rimants Ziedoņi „ Leišmalīte“ un Žans-Pols Kofmans „ Kurzeme“. Kopīgais un atšķirīgais. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte. Kurzemes Humanitārais institūts. LU literatūras, folkloras un mākslas institūts. Aktuālas problēmas literatūras zinātnē. Rakstu krājums 19.  Liepāja,  LiePA, 2014, 191.-195. lpp.


Skrābane, Astra. Kurzeme mūsdienu franču literatūrā. – Ventspils paralēle I-IV, Ventspils Augstskola, 2014, 149-157 lpp.

 

Skrābane, Astra. Edvards Vulfs et Maurice Maeterlinck: du pastiche à la parodie. Sast. Valke, Simona Sofija Morisa Māterlinka ideju transfērs. Rīga: Zinātne, 2014, 107.-125.lpp.


Tulkošanas studiju fakultāte

Share by: